Page 27 - PiledArms 6 2020
P. 27

    OOIEVAARSRIT
ZATERDAG 26 SEPTEMBER UITNODIGING
Traditiegetrouw is er ook dit jaar weer een Ooievaarsrit door het mooie Drentse land.
Het wordt een rit van een krappe 100 kilometer
over de vaak smalle wegen door in het Drentse land. De rustieke klinkers van de vaak al eeuwen oude weggetjes, zullen de degelijke bouw van onze BSA’s op de proef stellen. De kans is redelijk groot dat we de Ooievaars ook zullen zien. Zij zijn steeds vaker mede ‘dorpsbewoners’ geworden (of gewoon te lui om naar het zuiden te trekken.)
We verzamelen vanaf 11.15uur bij Bakkerij Fledérus, Hoofdstraat 14 9414 AC Hooghalen, met een koffie en verse(!)appeltaart. Om 12.00 uur vertrekken we, waarna we rond 13.00 uur zullen gaan lunchen.
     De planning is om ongeveer 16.30 uur terug te zijn bij de startplaats in Hooghalen.
WIL JE MEERIJDEN, DAN IS VOORINSCHRIJVEN VERPLICHT.
DIT KAN VIA WWW.BSA-OC.COM OF PER MAIL NAAR MARC4TAKT@GMAIL.COM
Graag tot dan! Groeten,
Marc Kruk 0593-523472 of 06-26708112
LET OP!
Nieuwe regelgeving i.v.m. corona: Voorinschrijving is nu bij alle ritten en treffens van de BSA-OC verplicht. Bij deze inschrijving vragen we je e-mailadres en telefoonnummer. Bij gewone ritten geldt een maximum aantal deelnemers. Dit is per rit verschillend, wees er dus op tijd bij! Inschrijven kan via bsa-oc.com of rechtstreeks bij de organisator.
  Pech onderweg tip
 We waren met een lokale groep oldtimer liefhebbers (‘de motorbende’) een extra lang weekend naar de Ardennen. Het was een bont gezelschap met de volgende motoren: Een Ariel van 1933, een aangepaste BSA B31 swing, een BSA Bluestar van 1935, een Matchless van ong. 1959 en mijn BSA B33 plunger. Van een van de motoren bleek de benzinekraan te lekken. De kurkjes lieten de benzine door. Die kurkjes kunnen overigens niet goed tegen ethanol dus je kunt het oplopen....
Nu was de tank net vol en de kraan er tussenuit halen was ook niet mogelijk. Hans opperde om de kraan met zeep in te pakken. Ik had er ooit van
gehoord maar dit nog nooit
geprobeerd. Welnu, het werkt!
Het gaat als volgt: Koop een
stuk handzeep (in dit geval van
Nivea) maak er een papje van en
kneed dit om de kraan/de lekkage.
Het duurt even maar de benzine gaat schijnbaar een verbinding met de zeep aan want langzaam maar zeker stopt het lekken. En je kunt daarna gewoon weer verder. Het wordt hard maar kan schijnbaar wel tegen trillen want de betreffende ééncilinder heeft daarna nog zeker 250 km gereden.
Clemens van Dusseldorp
187


   25   26   27   28   29