Page 23 - PiledArms 6 2020
P. 23

 Zo’n zomer zonder zorgen.
  Mijn BSA gaat als enige motor mijn volle werkperiode met de veerboot over. Gezeur over dat de overtocht zo lang duurt.....? Het zou nu een toeristische attractie zijn. (Photo shop simulatie)
   trapt agent hard op het schakelpedaal...! In niet mis te verstane bewoordingen maak ik hem duidelijk dat hij mijn motor aan het mollen is. Ontzag en angst voor een boete glijden volkomen en plots van mij af en ik schrik zelf haast van mijn impulsieve afkeurende reactie. Mijn BSA! Mijn kostbare bezit dat ik door hard wer- ken, elk weekend weer in de horeca, zelf heb verdiend. Oprecht zijn ze blijkbaar geschrokken,....hij sorry.... druipen ze in hun VW-busje meteen af.
Het virus in de pruimen moeten we opsporen in boomgaarden in ‘de zak van Beveland’. Met een Opel-tje rijden we, een vaste Rijksambtenaar – collega - en ik alle boomgaarden af. Ja, ja, ik heb mindere vakantiebaantjes gehad . Koffie drinken we uit onze thermoskan, en tus- sen de middag eten we in een café. Let wel, IN het café, want terrassen, die we nu zo heel vanzelfsprekend vinden, bestaan dan gewoon nog niet in de dorpen. En wat ook heel normaal is, echt waar, we eten gewoon ons zelf meegebrachte brood aan tafel. We bestellen en betalen alleen een kop soep en een kop koffie. Het is dat ik het me nog zo goed herinner, anders geloof je dat toch niet?
Motorsloperij Hoekman
Doordat ik nu elke dag ‘aan de over- kant’ (van de Schelde) ben, kan ik ook langs motorsloperij Hoekman in
Terrassen? Ja, aan het strand. In de dorpen zul je tevergeefs naar een terras zoeken; die zijn er niet..
  ’s Gravenpolder. Voor contactpuntjes en misschien nog een bruikbare band.... Maar ach, wat zijn motoronderdelen daar duur!
Voor de meer gangbare dingen als bougies, doppen, remkabels, 6-volt lampen, kleur-
IN het café eten we ons van huis meegebrachte brood. Heel normaal in ‘71.
183
     21   22   23   24   25