Page 18 - PiledArms 6 2020
P. 18

 BSA YOUNGSTERS WEEKEND – VERSLAGEN
 EEN WEEKEND VOOR DE JONGEREN DOOR ELS FREDERIX
   Na jaren proberen om de jongeren onder moeders/ vaders vleugels weg te krijgen, is er vorig jaar een mooie rit in Engeland geweest.
Dit jaar kwam er een virus bij voor iedereen. Al snel werden we met de neus op de feiten gedrukt elke rit of weekend was geannuleerd. Wij voelden het al komen dit jaar zou ons BSA-virus (vaak een ver- vroegde erfenis van vaderlief) in de kou zou komen te staan en is er alleen maar plaats voor dat andere niet zo tof virus.
Het contact tussen de jongeren na Engeland is een beetje gaan verder leven. En maar goed.
Er kwam een appje tevoorschijn: ‘zin om een weekje rond te trekken met de BSA’ dat leek ons wel iets. Na paar weken laten rusten van dit voorstel kwam er al snel het idee om een weekend te doen.
Het organiseren was niet zo makkelijk want waar, wanneer en hoe met COVID ?
was Martijn al, helemaal op de M20 de dijk over naar Hijum gekomen. Martijn al wel vaker gezien maar nooit echt mee gesproken. ‘s Avonds een beetje bij kletsen onder het genot van de Italiaanse keuken die Mieke voor ons opgehaald had. Later nog een nieuwe deelnemer ontmoet, Maurice van Buul (31 jaar). Ik had Maurice nog nooit gezien. Blijkbaar heel vroeger als kleine man met vader mee naar de Hot Rod geweest. Ook hij had een mooie M20 mee.
Na een lekker ontbijtje van Hans (vanaf nu kan ik mij overslapen bij de Limburgse John Bull, want Hans kan ook goed eitjes en spek bakken) begon het een beetje te regenen. Beetje traditie vorig jaar in Engeland regende het ook bij de rit. Toen moes- ten we nog wel even wachten omdat er nog een eitje moest gebakken worden (sorry Victor). Vandaag kwamen er nog wat jongeren bij waaronder Jens en Lars met de zijspan, de volgende generatie. Dan nog wachten op de laatste Tukkers. En dan konden we vertrekken. Een mooie 11-stedentocht, maar
Tot het verlossende appje van de Zijlstra clan. Misschien leuk om in Friesland een weekend te doen? Dan kan de kersverse jongste Youngster ook zijn eerst BSA kriebel ervaren.
Al snel ging de bal rollen en kwam er een datum en genoeg animo. Dus dat was nog sleutelen voor mij (heb tot juni niet met mijn vader kunnen sleu- telen omdat hij toch wel een zwaar risicopatiënt is). Na veel vijven en zessen kreeg ik het licht toch niet aan de praat. Dan maar Kawasaki (BSAzaki) mee. Tent erop en weg. Om 9 uur zou ik richting Joure gaan daar zouden Victor en Rosanne mij opwachten en dan samen de laatste kilometers naar Hijum. Maar we zijn geen jongeren als het allemaal niet volgens plan gaat. Om 10 uur zat ik op mijn Kawasaki richting Victor. Na een mooie rit aangekomen bij de familie Van Elst. Na een hoe babbeltje richting Hijum.
In Hijum werden we ontvangen met ...koek. Daar
dan waren het er 8 in plaats van 11. Langs de mooie fonteinen zoals de flamoes, de leeuwen en zoveel meer. Aan een lunch was ook gedacht, want het is niet makkelijk in tijden van COVID-19 om zo maar ergens iets te gaan eten. Elke brug die open kon was ook open. Dus eventjes wachten. Het was een mooie rit door Friesland.
Na de rit een BBQ en een goeie pint, wat moet je meer hebben. Een pakje kaarten misschien. Zo leer- den Lars, Jens en Shavana mij pesten, maar volgens mij hebben ze regels uitgevonden, want het spel bleef maar duren.
Ook werden al plannen gemaakt om eventueel met z’n allen naar het september treffen te gaan. Want nu kennen we elkaar en als vaderlief beslist om niet te gaan kunnen we onderling wel afspreken om zo samen naar treffen te gaan. Na een gezellige avond tentje in.
‘s Morgens een goed ontbijt, inpakken en terug naar het Belgenlandje. Het was een geslaagd weekend we hebben nieuwe jon- geren leren kennen en hopelijk een beetje warm kunnen maken om mee te gaan naar
  178
   

   16   17   18   19   20