Page 17 - PiledArms 6 2020
P. 17

 MET DE M20 NAAR FRIESL
 AND
  177
Bzzz, bzzz. Weer een Whatsapp berichtje. Van ene Dennis Zijlstra, wie dat ook mag zijn. ‘Kom kennis maken met elkaar op het BSA Youngsters weekend!’ Ik stop m’n telefoon in m’n broekzak om verder te gaan met gamen, ik weet niet zo goed wat ik er mee aan moet. Bij het avondeten besluit ik het dan toch te vragen: Zeg pap, kan ik de M20 pakken naar het BSA Youngsters weekend? Op vrijdag 24 juli stapte ik bepakt en bezakt op de M20 naar Hijum (wel via de Mac natuurlijk).
Wat we hebben gedaan laat ik aan anderen om te vertellen, maar ik durf te zeggen dat ik nu Youngsters ken, en wie Dennis Zijlstra is: Iemand die een fantastisch weekend kan organiseren! Tot een volgend treffen!
Martijn Papendrecht 24 jaar
(inmiddels al ingeschreven voor het septembertreffen)
        REACTIE VANAF (EN VANUIT) DE A50 DOOR JENS EN LARS BERENDSEN
Op 25 juli werd in Nederland het eerste BSA Youngsters treffen gehouden, wij mochten daar deel van uitmaken. Bij aankomst wer- den we verwelkomd met oranjekoek en iets te drinken erbij.
Volgende locatie: Stavoren. Over de dijk via Laaksum op naar het vrouwtje van Stavoren en de grote vis als fontein van één van de elf steden. De rit vervolgde door de smalle steegjes van Hindeloopen. Uiteindelijk zo smal dat het zijspan er niet meer langs kon. Daarna door naar Workum, Bolsward en dan op naar de barbecue. Eenmaal aangekomen werden de barbecues aangestoken en de folie van de salades gehaald.
Na met z’n allen gezellig rond een tafel te hebben gezeten maakte iedereen zich klaar voor de rit. Inclusief de volgauto, die geluk- kig niet nodig was deze dag.
We gingen eerst naar de Oldehove in Leeuwarden, dat was ons startpunt. Helaas zat het weer niet mee, maar er moest toch gegeten worden. Dan maar in Sloten want onder de bomen was het redelijk droog, de koelbox werd uit de volgauto gehaald en smullen maar.
Nadat wij met een groepje zijn wezen pes- ten werd het tijd voor een kleine verrassing. De organisatoren kregen een poster met BSA’s uit 1956. We hebben ons heel erg ver- maakt en kijken uit naar de volgende keer.
Jens (14 jaar) en Lars (13 jaar) Berendsen

   15   16   17   18   19