Page 13 - PiledArms 6 2020
P. 13

   JONGE KNULLEN BOUWEN EEN GEHEEL EIGEN BSA VAN SCRAP
 niet versleuteld blok, dus gekocht en opgehaald.
Al snel bleek dat de oude M20 tank eigen- lijk niet meer te redden was, dus daar moest ook even een andere voor komen. Van een BSA lid drie oude tanks gekocht en de oudste moest het worden, dus dat was ook weer geregeld. Het achterwiel werd uit het zijspan gehaald en de ach- terremtrommel werd met veel draaibank uren weer tot één geheel gemaakt.
Ik had er nog een stel goede/oude off the road banden liggen, yep, die moesten er onder komen. Gelukkig zat er een 18” velg om de BSA naaf gespaakt dus het 18” wiel kwam er in. Na veel passen en meten een bijpassende achteras gevonden die zowel in het wiel als in de plungers paste, ook de nok van de remtrommel was even een hot ding. De nok was nl van de plung- ner geslepen, dus plungers eruit en een nieuwe nok erop gelast.
Op mijn vraag, welke uitlaat komt er onder, was Alex héél duidelijk! Die maak ik zelf wel even, ik heb nog een oude RVS koeievanger van een Amerikaan liggen en die slijp ik wel aan stukken en van de bochten maak ik wel een mooi en vloei- end geheel dan las ik de bochten wel aan elkaar zodat het een mooie bocht wordt. Ook heb ik er nog wel uitlaat wol liggen, daar knooi ik wel even een dempertje van met een geperforeerd binnenwerk met mooi strak uitlaatwol eromheen om een mooi donker geluid te krijgen. Oh en neehee, het laswerk moet niet heel mooi zijn!!!
Tjaa en wat doe je dan als ouder? Kijken en niks zeggen!!! Toch is het mooi als je je zoons zo bezig ziet. Alexander heel precies
en Barry heel ruw en toch werken ze leuk en goed samen.
Toen kwam de versnellingsbak, ik heb niets gezegd maar ik wist dat het wel drie of vier verschillende types versnellings- bakken door elkaar in die kist lagen. Ze zijn er twee avonden mee aan het uitzoe- ken, passen en meten geweest, toen was de bak klaar.
De carburateur moest een Mikuni wor- den want dat gelek van die oude Amal’s, dat was maar niets. Hoeveel uren ze wel niet aan het zoeken zijn geweest in de bakken naar oude Engelse bouten en moeren... Neeeeeheeee er komt niet één nieuw boutje of moertje aan, daarin was Alexander heel duidelijk..
Op een avond vroeg ik,”zal ik de ontste- king eem afstellen en op tijd zetten, want hij zal wel bijna kunnen lopen.” Yep, doe maar eem! Ik had nog maar net de puntjes afgesteld toen Alex tussen neus en lippen door zei vergeet niet hem op vroeg te zet- ten bij het afstellen. Jaahaa zei Barry, vervroegingskabel aan de Voorkant = Vieren en zit de kabel aan de Achterkant van de magneet is het kabel Aantrekken
Alexander Nijhuis heeft doorgezet en zijn droom waargemaakt!
 173
▼


   11   12   13   14   15