Page 11 - PiledArms 6 2020
P. 11

  Reïncarnatie
van oude BSA onderdelen
     door:
Gerrit Nijhuis
Na 47 jaar bij de baas gewerkt te hebben kwam de GROTE dag dat ik er niet meer heen hoefde. “Pensioen”, wat een vreemd gevoel. Een stukje leegte, ook wel een stukje gemis en nog niet zo goed wetende wat je allemaal wilt gaan doen. Nu ben ik eigenlijk best een héél druk baasje dat altijd van alles wil en meestal heb ik er wel een paar winter projecten staan op motor gebied.
   M20 tank met best wel grote gaten!
Ik ben begonnen met de achterste schuur maar eens op te ruimen, daar was door de tijd heen zoveel motor meuk in opgeborgen dat ik zelf niet meer precies wist wat er nog in lag. Dus ik op een mooie dag deuren los en opruimen. Er kwam van alles uit! ook veel BSA onderdelen. Ik heb de onderdelen maar even op een hoop gelegd en dacht nog, daar ga ik straks mooi mee naar Wormer, naar de onderdelenbeurs.
Jonge knullen
Twee dagen later komt mijn jongste zoon Barry thuis en ziet de BSA onderdelen lig- gen. Hij meteen op de kop erin en alles nasnuffelen. Je kunt er nog bijna een com- plete BSA van bouwen, zoveel onderdelen liggen er wel. Ik zag dat hij weg liep en aan het bellen ging en een half uurtje later kwam ook mijn oudste zoon Alexander binnen. “Tja”, zei hij lachend, “ik werd gebeld door Barry dat hier veul BSA spul te halen was”.
Ze hebben een tijdje buiten gestaan, zoe- ken in de onderdelen en praten, praten, praten....Toen ik riep dat de koffie koud werd, hadden ze nog even geen tijd, ze moesten eerst nog wat overleggen. Na een uurtje kwamen ze binnen met de medede- ling: “zo ouwe, wij zijn er uit”!!!!! “Mogen wij die onderdelen hebben “???? “Wij willen eigenlijk een BSA uit onderde- len gaan bouwen”, zei Alexander, waarop ik antwoordde, “wat willen jullie??? Oké vertel”!!!
Scrap zijklepper
Wat kun je nog met dat oude M20 plun- ger frame, die oude A10 voorvork met dat halve voorwiel en wat doe je nog met die uitgelubberde schetsplaten en wat kun je nog met dat oude stuk achterspatbord. Bovendien wat doe je met die oude M20 tank waar gaten in zitten waar je een vuist in kan stoppen??? (tja weg gooien is ook zonde)
“In de garage ligt nog een kist vol met oude incomplete stukken versnellingsbak en Barry heeft nog een achterwiel van een B31 uit zijn zijspan en ik heb er nog wat stukken remtrommel liggen”.
Zo ging het gespek nog even door en na de tweede kop koffie kwam het hoge woord eruit!
Ze wilden een Scrap zijklepper bouwen of ook wel een BSA van allerlei oude onder- delen die eigenlijk niet meer te gebruiken zijn. Ik was er even stil van, wat een ver- haal, maar door de jaren heen heb ik wel geleerd, laat eerst je kinderen uitpraten voor je je mening geeft!!!
Na het eerste flesje bier ben ik maar eens een aantal vragen gaan stellen, zoals welk motorblok komt er in en welke magneet en welke koppeling en wie gaat hem spui- ten en hoe zit het met het kenteken? Enne bel je dan drie keer in de week van: haal me even op, dat K”piep”T doet het weer niet!
Onder de hooiberg vandaan
Alex begon te lachen en begon zijn goed uitgedachte verhaal.
Spuiten doen we niet, hij moet er uitzien
▼
171


   9   10   11   12   13