Page 4 - PiledArms 2 2020
P. 4

 VAN DE VOORZITTER
 Onze Britse vrienden hebben op 31 januari de Europese Unie verlaten. Dit jaar is de overgangsperiode en zullen we er nog niet zoveel van merken. Als binnen dit jaar geen handelsovereenkomst wordt bereikt, zal men vermoede-
lijk op zoek gaan naar een tijdelijke oplossing. Immers, zowel Groot-Brittannië als de Europese landen willen liever geen handelsbarrières opwerpen. Het is te hopen dat er over een jaar geen importtarieven komen op de prijs van onze Britse BSA-onderdeeltjes.
Misschien komen de Britten er langzaam maar zeker achter dat ze niet meer de tech- nologische en economische voorsprong hebben die ze tot midden jaren zestig van de vorige eeuw wél hadden. Aan die toenmalige voorsprong hebben wij toch maar mooi onze geweldige BSA’s te danken!
En het is een mooie gedachte dat onze Britse BSA-vrienden gewoon in de Internationale BSA Family mogen blijven! De internationale contacten die wij met de buitenlandse BSA-clubs hebben vormen een vriendschapsband, die niet zal worden verstoord door importtarieven.
Onze penningmeester in spé hoopt tijdens de aankomende Algemene Ledenvergadering te worden gekozen, is zich aan het inwerken en is al aan zijn charmeoffensief begon- nen. Elders in dit blad legt hij uit dat hij is geconfronteerd met een brief van de Belastingdienst. Onze BSA Owners Club Nederland wordt als een ‘bedrijf’ gezien. Kennelijk voegen wij ‘waarde’ toe en moeten we over deze ‘dienst’ BTW afdragen.
De inhaligheid van het Rijk heeft helaas direct invloed op onze begroting.
Uiteraard zijn wij het als bestuur niet eens met dit
standpunt van de Belastingdienst en gaan we in beroep. Met de BSA’s een dagje naar het Malieveld?
Tijdens het schrijven van dit stukje stormt het angst- aanjagend en regent het pijpenstelen. Het is zó bar dat de pizzakoeriers aan de grond worden gehouden en niet de weg op mogen. Een goed moment dus om
in de schuur aan je BSA te werken en deze in top- conditie te brengen, want het voorjaar komt eraan!
Leave it to your BSA!
Aad Otte ■
  36

   2   3   4   5   6