Page 24 - PiledArms 2 2020
P. 24

  RIT#4 TECHNISCHE MIDDAG IN LAREN
 Door:
Hans de
Cock
Als storm Ciara met windkracht 10 een week later was geweest zou de opkomst waarschijnlijk veel lager zijn geweest. Dennis, slechts windkracht 9, was te trotseren en ruim 60 BSA eigenaren kwamen op 16 februari naar de biologisch dynamische Groene Afslag. Toch was windkracht 9 te veel voor het overgrote deel om met de BSA te komen, slechts twee rijders hadden het aangedurfd: Aad Otte op de M20 en ondergetekende op de B40WD.
MOTORRIJDEN BIJ WINDKRACHT 9
     De rit heen was wind in de
rug en droog, maar op de rit terug hadden de weergoden
geen genade. Ik had mijn eigen
B40WD open liggen om wat lekkages op te lossen en onderhoud te
plegen en had daarom de
B40WD van mijn broer bij me. De dag ervoor was echter
het spatbord losgeraakt en provisorisch met een touw vastgezet, hetgeen een kwispelende BSA
opleverde.
De middag werd door GVG brandstof experts gevuld met technische details rond de problemen die de diverse brandstoffen oldtimerrijders konden geven. Onverbrande resten, vervuilende componenten, aangetaste rubbers en kurk, roestende carburateurs, de lijst leek oneindig lang en de grote boosdoe- ners bioalcohol en aromaten kregen veel aandacht. Ik kwam er uiteindelijk op uit om maar alcoholvrij te blijven rijden, V-power of een andere premium met een beetje loodvervanger moet het maar doen. Tsja, waar zijn de tijden gebleven
dat we met een blikje genuine BSA oil uit de voeten konden....
Het aantal rijders voor de grote rit richting Tsjechië bleek aardig te groeien, mijn voorbereiding met groot onderhoud zijn hopelijk vol- doende als zo dadelijk het echte rijseizoen gaat losbarsten.
Op naar rit#5.■
      56
Slechts twee BSA-rijders hadden
de storm getrotseerd: de echte die-hards!


   22   23   24   25   26