Page 21 - PiledArms 2 2020
P. 21

 Door:
Jack Helderman
Het is vrijdagmorgen 24 januari als ik bij mijn winterstalling in Maassluis mijn tentje en ander spullen op mijn M20 bind, eerder die week had ik met Peter Lammers afgesproken dat wij ons zouden aansluiten bij de eerste verzamelplaats bij Frans Hendriks in Nieuw Vennep, waar we rond 11.00 uur werden verwacht. Ik vertrok rond 10.00 uur en was rond 11.00 uur bij Frans H, waar ook Peter L en Paul al stonden te wachten, vervolgens vertrekken we met zijn vieren naar Ed van Rijn in Amsterdam, wij zijn dan onderweg al aardig afgekoeld en traditiegetrouw staat bij gastvrouw Gerda van Rijn de koffie en soep op ons te wachten, die wij ons goed laten smaken.
  Als we daar wegrijden plannen wij een tussenstop in de jachthaven bij Lelystad, na een warme chocolademelk met Appelpunt vervolgen wij onze rit via binnenwegen naar Genemuiden. Peter Lammers had bij de tussenstop al gemeld dat er waarschijnlijk iets met zijn dynamo of accu was?, ca. 7 km voor Genemuiden viel zijn A7 stil door stroomgebrek. We waren het er al snel over eens dat wij het ter plekken niet konden oplossen, ik ben toen doorgereden naar het clubhuis van MC Genemuiden, waar na verwachting wel mogelijkheden waren om Peter en zijn motor op te laten halen. En inder- daad Johan Brouwer en een maatje waren bereid om Peter met een aanhanger op te halen. Later in de reparatie garagebox
van de MC werd o.a. een slecht contact en kabelbreuk geconstateerd maar er bleken meer onduidelijke problemen waardoor Peter niet met zijn motor kon rijden en hij besloot om zich zondagmorgen door zijn Elly te laten ophalen.
Ondertussen hadden de meesten van ons hun tentjes opgezet in het achtergelegen grasveldje, waar op dat moment een seri- euze mollenplaag was, gezien de vele en verse molshopen.
Voor het eten vrijdagavond gingen wij met 2 groepen in het centrum eten, een groep ging naar de snackbar en de andere groep ging naar de Chinees.
Zaterdagmorgen kwamen de meeste zo rond 9 uur weer uit hun tentje rollen, Tony de vaste visroker van de MC Genemuiden
 53
  

   19   20   21   22   23