Page 18 - PiledArms 5 2020
P. 18

 146
Het schuurtje van...
Frans Hendriks
naar drie en een halve BSA.
De vierde schuur was weer in Hillegom. Te klein. Gesloopt en een vijfde schuur in de andere hoek van de tuin gebouwd. Na 14 jaar weer te klein. Het zijspan heeft hier 16 jaar onder drie zeilen in de voortuin gestaan zonder schuur.
En nu dan?
Maar nu heb ik geen schuur en vijf en een halve BSA binnen staan.
Nee, deze ruimte met PC, stromend water, CV, magazijn, lichtkoepels, aparte werkplaats en museum is géén schuur. Dit is mijn Veredelde Garage. Mijn BSA Winkel. Mijn Eindpunt. Mijn tot rust kom punt. Hier worden alle BSA-klussen gedaan. Hier worden onderdelen gemaakt. Lassen, draaien, slijpen, en ook pijp- en plaat buigen.
Lucas krijg ik hier op zijn knieën.
Alle vijf de BSA’s geven licht met mechanische spanningsregelaars van Lucas. Zelfs claxons gaan het hier doen!
Vertel eens Frans...
Mijn eerste schuurtje was achter in een tuin van een benedenhuis in Haarlem. Ik kon er met de BSA in maar dan was hij ook vol. En alleen via de huiskamer en door de gang weer naar de straat was ook niet alles. Mijn tweede schuurtje, voor 10 jaar, was er een voor twee motoren, maar er kwam een zijspan aan, genaamd BasSiA en zij moest toen buiten onder een zielig sidecarpoortje staan. De derde SCHUUR, 6 bij 6 meter, was in Utrecht. Het span kon ook naar binnen en de stal werd uitgebreid   16   17   18   19   20