Page 17 - PiledArms 5 2020
P. 17

 In 2018 deed Hugo met de CCM mee aan een cross in het Engelse Bevercote als enige op een Britse 4-takt en eindigde op plaats vier!
Zwarte Cross
“Enkele jaren geleden werden we door Bennie Jolink uitgenodigd om op de zwarte cross mee te rijden met oldtimer motoren, daar reden mijn twee zoons ook mee , de ene op de TRIBSA, de andere op de Bonneville en ik op de CCM!” De sinds 1982 Stadskanaalse Familie Heemskerk is een en al cross en een en al Brits. Maar natuurlijk heeft Hugo ook Brits spul voor op de weg: de CCM- B25 caferacer, een Daytona, Bonneville en Trident en dus lid van de Triumph club. Broer Jan Heemskerk is in BSA-kringen een grote bekende met de zelfgebouwde BSA V-twin.
Bij de Twinshocks
Zo werd er gebruld in de Twinshocks -klasse; *luchtgekoeld, *trommelrem- men, *2 schokbrekers, *van 1977 tot 1985. Als enige CCM-er tussen de Japanners en Maico’s raakt langzaam
maar zeker een plaats bij de eerste 10 van totaal 50 deelnemers uit het zicht. Maar met zicht op zijn 65e verjaardag hoeft hij niet meer tegen de vijftig-ers te knokken en wie weet komt het podium binnen bereik.
Ene Alan Clews pikte het niet dat BSA geen B50MX-en meer leverden met de flauwe smoes dat ze failliet waren.
Maar rustiger aan doen? De dag voor het interview had Hugo nog de TRIBSA van zolder gehaald om wat rondjes in het zand van Vledderveen te baljaren; de CCM had wat rammeltjes, die was de week ervoor nog -zeg maar gerust stevig- ingezet bij de training in Vledderveen. ■
  BSA’s competition-shop smeedde uit de brave C15 een waarachtige Grand Prix winnaar. Met de Victor zegevierde Jeff Smith in ’64 en ‘65. Het publiek herkende in de Victor niet echt de opvolger van B33 en Goldstar. Maar de ‘dirtbike’ liefhebbers met kickstartkuiten hielden toch stiekem van het Victortje, inmiddels volgroeid tot B50MX. Ene Alan Clews pikte het niet dat BSA geen B50MX-en meer leverden met de flauwe smoes dat ze failliet waren. Hij bracht het blokje tot nog hogere prestaties en elimineerde de nare trekjes. Eric Cheney poetste het rijwielgedeelte op en dra rolden de CCM Stroka’s van de band.
CCM-fabrieksrijders John Banks en Vic Eastwood haalden net geen wereldtitel, maar bivakkeerden 5 jaar in de top5 met de “Muis – die – brult”
17 jaar ‘pittig’ mee gecrosst: 650 cc Bonneville blok in BSA B31 frame.
145
   


   15   16   17   18   19