Page 16 - PiledArms 5 2020
P. 16

 CCM, DE MUIS DIE BRULT OP TWINSHOCKS
 door:
Dick Beets
Al op zijn 18e bezat Hugo Heemskerk een BSA Goldstar. Omdat er met crossen steeds iets aan kapot ging werd die achterin de schuur gemikt en kwam er een Triumph Bonneville voor in de plaats. De clipons en joekel van een benzinetank moesten plaats maken voor crossstuur en wat bescheideners tussen de knieën en zo dook Hugo verder in de cross-scene. Het blok van de Goldstar staat nu nog in het schuurtje van Benedict Lefeber na te hijgen.
   144
De Familie-Cross was eind vorig jaar in Koudekerk aan de Rijn, waar Hugo’s roots liggen, zij wonen sinds 1982 in Stadskanaal
In enen kwam BSA weer terug in Hugo’s roerige motorleven in de gedaante van frames: Een 570cc CCM- blok, gekocht van Vic Eastwood, bouwde hij in een BSA B25 frame als Café racer en rijdt daar nog steeds mee op de weg. Voor de cross lepelde hij een Bonneville blok in een BSA B31frame en de TRIBSA was geboren. Als ik mijn ogen dichtdoe fietst er een soort Bokito op een stoomwals voorbij en ik snap meteen dat die Goldstar steeds stuk ging.
 Hugo met de CCM bij de clubwedstrijd MRTO Vledderveen.
Met de CCM als wapen.
De nationale cross-competitie ging bij Hugo naadloos over in de classic cross en na 17 jaar met de TRIBSA gereden te heb- ben kocht hij de CCM, de muis die brult. Hugo vertelt: “De CCM heb ik in 2010 gekocht van mijn broer, die hem al 10 jaar in de kamer had staan. In de beginperi- ode nog wel wat problemen gehad, maar die heb ik overwonnen en het is nu een betrouwbare machine. Uit de boring en slagvan85X90komenzo’n53PKeneen geweldig koppel! Ik ben een koppel-rij- der en neem de concurrentie te grazen in de bochten. De cilinder heb ik laten fer- rosealen om niet elke 2 jaar een nieuwe overmaat zuiger erin te hoeven zetten. De standaard koppeling heb ik ook aangepast, zodat hij het koppel aan kan en ik rij nog steeds met punten ontsteking.

   14   15   16   17   18