Page 14 - PiledArms 5 2020
P. 14

  RUIM 60 JAAR OP DE MOTOR
    12
Ook ben ik nog de trotse bezitter van een BSA C11 geweest, plus nog wat ‘vreemde’ merken: Terrot, Triumph, Norton, Suzuki, Kawasaki en NSU. Nu heb ik alleen nog de B40WD, een lekker handelbaar motortje waarmee je op de binnenwegen goed kan meekomen. Ik heb vooral veel plezier van de gezellige ritjes met de BSA-OC!
Foto 14 M’n B40WD bij de Najaarsrit in 2018. Foto Albert Groenenboom
De plek waar ik het liefst aan mijn motor sleutel is denk de meest comfortabele ‘werkplaats’ die je je kunt indenken; het is mijn woonkamer, compleet met open haard!
Foto 15 Mijn met open haard verwarmde ‘werkplaats’.
Na het overlijden van mijn vrouw ben
ik een jaar later weer aan de B40WD begonnen die compleet gedemonteerd in de schuur lag met een kapot big-end. Het hele blok werd in onderdelen naar binnengebracht, op de eettafel uitge- spreid en zo weer - lekker warm naast de open haard - op mijn gemak in elkaar gezet. Uiteraard met wel wat com- mentaar van mijn toen al uitgevlogen dochters maar die moesten er uiteinde- lijk ook om lachen, niemand tot last! Zelfs onze huidige voorzitter is toen nog bij mij thuis geweest om er een nieuwe pistonpenbus in te zetten, hij had daar de goede ruimers voor, alsnog bedankt Aad.
Tot ziens bij de volgende rit! Groeten,
    13
15
en thee én hebben goed geslapen op de britsen!
Foto 12 Mijn eerste BSA was de Gold Star 500, daarna heb ik nog met een A10 650cc aan zijspancross meegedaan maar dat was geen onverdeeld succes. Mijn maatje in Waddinxveen het ziekenhuis in nadat we over de kop waren gedui- keld. De kwetsuren vielen gelukkig mee, na twee weken mocht hij weer huis- waarts keren.
Foto 13 Eind jaren ‘80 begin ‘90 reed
ik af en toe wat rondjes op de Gold Star op een crosscircuitje bij Almere. Hier wat problemen, het bleek een loszittende sproeiernaald te zijn.
14
     142
George Lambour
▼
   12   13   14   15   16