Page 13 - PiledArms 5 2020
P. 13

   meerdere overwinningen ben ik in de seniorenklasse beland en wilde graag doorgaan met een 500cc. Toen werd besloten om in Engeland een echte BSA Gold Star van de fabrieksrenner Johnny Draper over te nemen. Gelukkig kon ik in ‘62 als zeventienjarige op de Gold Star mijn kunsten gaan vertonen!
8
Foto 8
BSA die heel zwaar was en dan nog de hete uitlaat tegen m’n been! Dat het pijn doet kan je wel aan mijn gezicht zien en natuurlijk mocht niemand de baan opko- men om je te helpen weer door te gaan.
9
Foto 9 Een goede start in Geleen.
Foto 10 Nistelrode 1963; voor de eer- ste keer winnaar met de BSA Gold Star samen met No n12 senior Van Dijk ook op een Gold Star, n20 Frans Merks op z’n Greeves, de naam van de man op de 42 Maico ben ik even vergeten.
GEORGE LAMBOUR
Foto 11 Wedstrijd in Rhenen. Pech met de Gold Star. Mijn vader was altijd in de buurt om te helpen als er weer moest worden gesleuteld en ook thuis in onze garage zorgde hij er voor dat de motor altijd weer startklaar stond voor de vol- gende wedstrijd. Ieder jaar werd er wel een zuiger en een gasschuif vernieuwd, deze waren altijd erg aan slijtage onderhevig. Verder waren de BSA’s zeer betrouwbaar.
Bij de startopstelling van een wedstrijd kon de spanning aar-
dig oplopen: m’n vader stond
altijd achter mij tijdens de start 11 om als het fout ging direct te
kunnen ingrijpen. Op een keer
werd hij door de politie weggestuurd, het mocht niet. Moest je net bij mijn vader zijn, die bleef gewoon staan. De agent begon aan hem te trekken waarop een schermutseling volgde en er meer politie bij kwam. De renners stapten van hun motoren en mengden zich ook in het strijdgewoel om mijn vader te ont- zetten. De burgemeester en het bestuur moesten er aan te pas komen om de boel weer enigszins te sussen waarop we weer konden starten. Wat een heisa! Ik kan er nog om lachen.
Ook viel er onderweg altijd wel wat
te beleven zoals de keer dat we op de terugweg van een crosswedstrijd in Heerlen ‘s avonds laat pech kregen. Daar stonden we dan: vader, moeder, mijn kleine zusje en ik langs de snelweg in de buurt van Best. De gearriveerde politie had medelijden en sleepte ons naar het politiebureau en bood aan om in een paar cellen te blijven slapen tot
de volgende dag de auto gerepareerd was. Was best gezellig, we kregen koffie
   10
    Udenhout 1963; onderuit met de
     141
▼


   11   12   13   14   15