Page 24 - PiledArms 8 2019
P. 24

  ...en een pechvogel
         BANDEKO AUTOBANDEN - AUTOSERVICE - AUTOSCHADE
Vennestraat 33, 2161 LE, Lisse Tel. 0252-419301 www.bandeko.nl
Ma-Vr 08:30-17:30, Za 09:00-12:00
  APK Reparatie Spuitwerk Autobanden Motorbanden
     248
ADVERTENTIE
VAAK BEN JE TE BANGE
Toen ik op weg was naar Diemen voor de najaarsrit en op de A28 tussen Harderwijk en Nijkerk reed leek het of er een gillend geluid uit de motor kwam, dus ging ik enigszins van het gas af om beter te luisteren maar er was veel windgeruis dus van goed horen was geen sprake.
En het leek er dus op dat ik me iets verbeeldde en heb het later ook niet weer gehoord. De motor reed als een express trein en ik maakte me dan ook geen zorgen meer.
Want vaak ben je te bange! En ik kwam dan ook op tijd bij de familie Verkaik aan.
We hebben daar gezellig koffie gedronken en begonnen aan de najaarsrit.
Na een aantal kilometers gereden te hebben kwam er bij Schellingwoude weer een gillend geluid uit de motor. Dit is niet goed was mijn gedachte. En wat was ik blij dat Theo’s zoon er bij was met zijn bus. Hij bracht me terug naar de Stammerdijk. Waar ik het primaire deksel demonteerde, er was daar niets te zien en nergens voelbare spe- ling, er lag alleen een draadvormig spaantje onderin.
Mijn conclusie is: of de oliepomp weigert of de krukas staat op breken.
De motor heb ik bij Theo in de schuur gezet. En gelukkig bood de neef van Theo mij aan om me naar het station in Diemen te brengen.
Om tien over zes was ik in Coevorden en moest toen nog een dikke zes kilometer lopen naar huis.
Mij vrouw was natuurlijk ongerust want die vent had er allang weer kunnen zijn maar om tien over zeven was ik eindelijk en nat van het zweet thuis.
Meteen onder de douche gegaan want we moesten nog naar een concert van Tim Knol. Vandaag de motor opgehaald en ik wil dan ook de famile Verkaik hartelijk bedanken voor de goede zorg.
Anerveen 09-11-19
Vriendelijke groet, Henk Gortworst   22   23   24   25   26