Page 23 - PiledArms 8 2019
P. 23

    Door:
Theo Verkaik
...paradijsvogels...
Bij gebrek aan overtuigingskracht misschien reageerde niemand op mijn vraag of iemand een stukje wilde inzenden voor de ‘The Piled Arms’. Dus niet geheel onpartijdig schrijf ik dan zelf maar iets.
  ‘s Morgens vanaf half 10 klonk er al motor- geronk op de Stammerdijk.Sommige deelnemers waren opgelucht dat het hier nog droog was -omdat ze in de regen van huis waren vertrokken maar dat opti- misme was geen lang leven gegund. Met bakken kwam het even later ook hier naar beneden als of iemand zijn huisbuitje stie- kem meegesleept had! Maar binnen was het droog op de sappige gesprekken na die zo kenmerkend zijn tussen mensen met dezelfde interesse. Koffie en koek- jes zorgden soms voor een volle mond tijdens kernachtige uitspraken maar ook hier kwam goed van pas dat goeie ver- staanders maar aan halve woorden genoeg hebben! Om even over elven gingen we maar met lichte regen van start, omdat we niet te laat op de afgesproken adres- sen wilde komen!
De bezemwagen en het zijspan gingen zich verdekt opstellen bij Schellingwouder bruggen omdat langs het Amsterdam-Rijn kanaal een paaltje staat tegen sluipver- keer! Daar was ook een deelnemer wiens bak verdachte geluiden ging maken die mijn zoon vroeg of hij teruggebracht kon worden naar mijn huis in de hoop dat hij met mijn gereedschap in ieder geval rij- dend in Drenthe thuis kon komen. Helaas niet gelukt want toen we ‘s middags thuis kwamen stond ie nog in de schuur. Mijn buurman die ook mijn broer is had hem naar het station gebracht.
Wij hadden inmiddels meer geluk. Het was droog geworden en via o.a. Ransdorp/ Buikslotermeer en Zunderdorp een stukje terug om via A’dam noord naar Landsmeer en den Ilp naar Purmerend te rijden. Allemaal dorpjes uit het jaar kruik
onder de rook van Amsterdam waar de tijd stil gestaan heeft. Via de Beemster door de Rijp Grootschermer en Rustenburg over een provinciale weg naar Schagen waar Jan-Dirk en Gré Oudshoorn ons op een geweldige lunch trakteerden met snert, roggebrood met spek en broodjes, eieren, koffie en fris!
De meesten wilden nooit meer weg maar dat had Jan-Dirk niet ingecalcu- leerd, en bracht hij ons met zijn motor via de toeristische route naar Winkel waar een sympathieke figuur uit de categorie Paradijsvogels onze tot 12 per- sonen gereduceerde club inwijdde hoe je met bouwafval ondanks dwarsliggende gemeentebesturen toch je creatieve dro- men kunt waarmaken. De rest van onze club vond al boerend bij Jan Dirk al, dat het voor die dag mooi was geweest en ging liever zo gauw mogelijk thuis uit- buiken voor het donker was. Ergens hadden ze wel gelijk natuurlijk want als je vanaf Schagen nog ver moet ga je bij- tijds vertrekken. Na de rondleiding door het Kremlin langs rare torens en fantasie Griekse tempels ging ieder zo als dat heet zijns weegs zo besloten we anoniem. Het laatste deel van onze uitgezette rit terug naar A’dam langs de oude Zuiderzeedijk achter Edam en Volendam langs ligt er volgend jaar ook nog, volgens mij dus andere keer beter. Ook was het weer gaan regenen met veel wind dus onze motoren snakten naar de warme stal.
Zelf vond ik het een geslaagde dag en als ik niet de enige ben was het toch de moeite waard om met mijn zwager deze rit uit te zetten ■
247
   21   22   23   24   25