Page 19 - PiledArms 8 2019
P. 19

   door:
Marjanne van den Berg - Cop
Ze kwamen met veel en ze kwamen van ver, tot aan Friesland toe, om deze rit mee te rijden. Velen van ons zagen de bui al hangen en zijn daardoor eerder van huis gegaan om op tijd binnen te zijn op de Stammerdijk, bij de familie Verkaik, voor het rijden van de najaarsrit.
   Een enkeling was niet voor de bui binnen maar kwam al druppelend aan.
De ontvangst was warm, de houtkachel brandde, de koffie geurig en heet, koek in overvloed. Een volle bak was het,
ruim vijfentwintig rijders, zijspanzitters en achterop- zitters en niet te vergeten
de pechauto.
Boegbeeld
Theo Verkaik had een mooie route uitgezet. In zijn gele zuidwester -van- wege de voorspelde regen, die niet kwam- zonder
handschoenen! reed Theo als een boegbeeld voorop. Een prachtig gezicht zo met al die blauwronkende BSA’s er achteraan. Wat zeuren ze in Den Haag
toch over stik- en fijnstof. Niets ruikt lekkerder dan zo’n stoet olie
verbruikende motoren.
Startend vanuit Diemen schampten we Amsterdam, om langs het voetbalveld van H.B.O.K. in Zunderdorp te rijden. H.B.O.K. , ken uw klassiekers, staat natuurlijk voor “Het Begon Op Klompen”..
Na de kerk van Ransdorp, stond zelfs de burgemeester van Amsterdam -met chauffeur- langs de weg om ons uitge- leide te doen, een stukje door Amsterdam Noord om zo via Landsmeer, den Ilp, Purmerend, de Eilandspolder in te “scheuren”. Vanuit het kruip door, sluip door van Amsterdam reden we zo de
weidse uitzichten van de polder in Noord- Holland binnen.
We zagen veel molens, weilanden, polder- landschap, schapen en veel water..... maar niet van boven. Zoals wel vaker hadden de thuisblijvers geen gelijk, de weergoden waren ons goed gezind.
Net toen we wat kil begonnen te worden en een sanitaire stop ook belangrijk werd reden we Schagen binnen.
Aldaar stonden drie generaties familie Oudshoorn ons op te wachten. Milieumatjes werden rondgedeeld, “num- mertjes getrokken” voor het toilet, en daar stonden vrolijk gedekte tafels voor ons klaar, met voor een ieder een heuse BSA placemat, koffie en thee. Het was een Snertlunch! Heerlijk warme, goed- gevulde zelfgemaakte erwtensoep met worst en het bijbehorende roggebrood met spek. Wat een verrassing. Later nog gevolgd door vers belegde broodjes, kren- tenbollen en voor de liefhebber zelfs nog een gekookt eitje.
Wie heeft het?!
Familie Oudshoorn bedankt allemaal voor deze hartelijke ontvangst.
Door andere dringende zaken konden wij het vervolg van deze rit naar Winkel om bijzondere bouwwerken te bewonderen niet meemaken.
De najaarsrit, waarschijnlijk de laatste rit in clubverband van dit jaar, was een mooie manier om de winter(stop) in te gaan. Wij denken namens iedereen die meereed te mogen schrijven:
“Familie Verkaik en familie Oudshoorn enorm bedankt”. ■
 243
Joris en de draak


   17   18   19   20   21