Page 21 - PiledArms 8 2020
P. 21

 Mijn B1 250cc SV op de Workmate voor onderhoud
En natuurlijk mijn one and only BSA
B1 250cc SV waar ik heel blij mee ben. Door zijn afmetingen en gewicht is
hij heel handelbaar, omdat ik geen achterom heb moet hij altijd door het huis naar de schuur. De snelheid is niet hoog maar dat hoeft voor mij ook niet. Bij BSA-ritten wordt er wel eens gemopperd over mijn beperkte snelheid maar er wordt altijd wel rekening met me gehouden. Vaak is mijn plek direct achter de voorrijder, dan weet iedereen waar ze aan toe zijn.
Wat doe je het liefst, sleutelen, rijden of verzamelen?
Omdat ik geen ruimte heb ik mijn schuurtje en tevreden ben met mijn fietsje is verzamelen niet aan de orde. Soms kan ik wel wat hebberig worden als er mooie BSA’s langskomen. Sleutelen is een heerlijke bezigheid, vooral als het een beetje meezit
en anders is er altijd hulp van de typespecialisten van de club.
Rijden, daar is het natuurlijk om begonnen. Vooral van de ritten van de club kan ik erg genieten. Het zijn altijd mooie routes en dan na afloop gezellig bijpraten over elkaars motoren. Ieder jaar staat er aan het eind van het rijseizoen toch wel 2500 km op de teller.
Wat was je laatste project?
De wielen onder de motor waren niet origineel, waarschijnlijk van een
Bantam. Na een paar jaar zoeken, met hulp van Leon, heb ik vorig jaar de goede wielen onder de motor kunnen monteren. De revisie is keurig gedaan door JVD Wheels alleen ging het niet zo snel. Als ik ongerust belde hoe
het ermee stond kreeg ik steeds het antwoord “komt goed”.
Gelijk de aandrijfketting en de kettingwielen vervangen en hij draait weer als een zonnetje.
Omdat ik al twee keer door een tegenligger van de weg ben gedrukt heb ik voor een ledlamp in de koplamp gemonteerd om beter zichtbaar te zijn. Gelijk maar de loodaccu vervangen door een lithium-ion-batterij die geplaatst is in een lege 6 volt bakelieten accudoos.
Als je iets aan je schuurtje zou mogen veranderen, wat zou dat zijn?
Een dakraam voor meer daglicht maar verder ben ik heel tevreden met mijn mancave. Alles went, ook de ongemakken!
Tijdens het Webbvorktreffen in 2019
245

   19   20   21   22   23