Page 19 - PiledArms 8 2020
P. 19

   ken ten opzichte van de andere motoren: puik chroom en fris in de restauratielak. Hans daarentegen heeft zo’n prachtige tank op zijn B40, waar een hele geschie- denis aan af te lezen valt. Met de originele Engelse vlag erop geklodderd in het leger. En een militair heeft er ooit in bibberig handschrift Goldstar op gekwast. Als ze vragen waar ik mijn winscherm met canvas onderkant vandaan heb, moet ik denken aan de snijdende kou die ik 50 jaar geleden moest trotseren. De A10 is dan mijn enige vervoer en om die reden kocht ik het scherm een halve eeuw gele- den bij motorhuis Safe. Ook daaraan valt geschiedenis af te lezen. Rond een uur of vijf zijn we terug bij de bakker. Tijd ook om weer op huis aan te gaan. De Norton Commando staat nog naast me, maar nu slaat mijn A10 natuurlijk met één trap aan! Met een glunderend gezicht naar
Heije, zo van zie je wel, ik kan het ook... koers ik naar het noorden.
O ja, officieel heet de toertocht ‘de Ooievaarsrit’. Omdat we door een gebied rijden waar een ooievaars opvangcentrum zit en door natuurherstel héél veel ooie- vaars zitten. Dat wordt gezegd tenminste. Nou, eh.. wát een afknapper was dat zeg. Ik heb er niet één gezien!
Marc en Marijn, volgend jaar staat de kraamvisite met stip in mijn agenda. Voor een herkansing met die ooievaars. Super bedankt.
Jan van de Bospoort ■
*psst, hé, ja jij daar Frank, ik durf het ook niet meer... Als ik naar ‘de overkant’ moet pak ik alleen nog in de stille uren de Houtribdijk langs het Markermeer.
ADVERTENTIES
VERSLAG
  FF MOTORONDERDELEN
SPECIALIST IN MOTORONDERDELEN
Wij leveren nieuwe en gebruikte onderdelen voor BSA, Triumph, Norton maar ook voor merken zoals Ariel, AJS en Matchless. En natuurlijk kunnen wij ook onderdelen voorzien voor de Belgische merken FN, Gillet en Saroléa.
Zonodig maken we bepaalde onderdelen zelf, op maat. We leveren de onderdelen aan particulieren en restauratiebedrijven. Bovendien kan u bij ons terecht voor het reviseren van carburatoren en het herbekleden van zadels.
Wolfseind 9 - 2370 Aarendonk - België info@ffmotoronderdelen.be
 www.ffmotoronderdelen.be
 A.KRAMER (Japie) Onderhoudsbedrijf
 Specialist in het wikkelen en reviseren van: • magneten
• (vliegwiel)ontstekingen
• dynamo’s
van klassieke en veteraan motoren
 Tuinlaan 31 • 3738CS • Maartensdijk Tel. 0346 213 537 • Mob. 06 227 331 81 e-mail: info@arriskramer.nl www.arriskramer.nl
 243


   17   18   19   20   21