Page 16 - PiledArms 8 2020
P. 16

 240
Eric Turner werd de opvolger van Jack Sangster.
Wordt vervolgd,
DE DOOD VAN EEN MOTORGIGANT
was een investering van 100.000 pond. Er werd gebruik gemaakt van een com- puter om de productie te controleren en om de onderdelenvoorraad te beheren. Hiermee was Small Heath de modernste motorfabriek i n Europa, hoewel veel oude en totaal versleten machines in gebruik bleven. Men was nu in staat om 1600 motoren per week te produceren oftewel iedere 11⁄2 minuut één motor.
Helaas gingen al deze machines naar de schroothoop toen de fabriek werd verkocht.
Veel critici hebben Sturgeon er van beschuldigd dat hij te veel geld uitgaf terwijl de firma dit later hard nodig had, maar die kritiek is niet helemaal op zijn plaats. De beslissing om te investeren was
ADVERTENTIE
DEEL 3
correct en de machinerie was uitstekend. De vraag was echter of Sturgeon hiervoor het juiste moment had gekozen. Die keuze was moeilijk: als de markt zou instorten, hetgeen gebeurd is, zou het geld verlo- ren zijn en dit zou een ramp betekenen. Anderzijds, als de marktsituatie zich zou handhaven of zou verbeteren, zou deze investering de firma redden, maar dit is helaas niet gebeurd. In april 1967 stierf Sturgeon aan een hersentumor en Eric Turner moest voor een vervanger zorgen.
Ad van Boheemen
   14   15   16   17   18