Page 9 - PiledArms 3 2020
P. 9

    Roy sleutelt aan de Matchless, Patricia aan de C11
BSA M20 in opbouw met de werkplaatspoes Triumph
om de Biesbosrit mee te kun- nen rijden. Dat geldt ook voor Bram.
De B33 van Bram
Bram heeft zijn BSA B33 uit 1953 vorig jaar juli gekocht. Wederom een “pro- ject” want ook deze motor is helemaal uit elkaar geweest.
nog nooit eerder op een motor gereden werd er een telefoontje naar de eigenaar gedaan. En voordat ze het wisten gin- gen ze met z’n vieren en op “roadtrip” om 240 km van huis naar een motor te gaan kijken. Zenuwachtig omdat de eigenaar betwijfelde of ze de motor gestart zou krijgen kwamen ze aan op locatie, en al snel zagen ze dat het een match was. Ook
  De BSA B33 bij aankoop
BSA C11 & Matchless G3LS
De motor staat nu al
weer ver in elkaar en is
rijdend. Hij weet alleen
nog niet helemaal welke
richting hij uit wil met
de afwerking. Voorlopig
blijft de gehele motor
blank en zo gaat hij er
ook meerijden. Volgende winter gaat hij verder kijken hoe hij een “racer look” kan geven aan zijn B33.
Naast dat Bram en Roy samen veel uren steken in het klussen aan deze 2 projec- ten, willen ze ook af en toe nog een ritje kunnen rijden. Dit doen ze dan ook, tot de motoren lopend zijn, op hun oldtimer brommers.
Roy rijdt de ritten op zijn Berini Jeunesse F69 en Bram op zijn Honda C320A. Eind 2018 deden ze ook mee aan een Oldtimerrit bij een kroeg in Gilze.
Emil en Patricia
En daar gebeurde het, het oldtimer “virus” sloeg over naar Emil en Patricia. Zij kwamen na afloop van de rit alleen even een biertje drinken. Maar ze von- den het zo gezellig...
Die avond is er meteen een nieuw doel gesteld, zij rijden de daarop volgende rit ook mee op hun eigen oldtimer brom- mer. Al snel vond Patricia een Royal Nord de Luxe uit 1953 en Emil kocht zijn Sparta GH50 uit 1955. Na de 1e rit waren ze niet meer te remmen. Patricia vond haar eerste liefde een BSA C11 uit 1954 op marktplaats. Geen rijbewijs en
had dezelfde verkoper een Matchless G3LS uit 1953 te koop. Deze motor sprak Emil wel aan, dus 2 vliegen in een klap en de motors werden op de aanhanger gezet. Ook Emil heeft nog
geen rijbewijs, dus zijn ze begin maart begonnen met lessen. De theorie is bin- nen, nu de rest nog. Ook zij hebben als doel de Biesbosrit mee te kunnen rijden in juni.
Nadat ze de motoren nog niet koud op de dam hadden staan, had Roy ze al uit elkaar gehaald. Beide motoren zijn geres- taureerd maar er waren nog voldoende verbeterpunten.
Zo hebben in een korte tijd al aardig wat uurtjes met elkaar gesleuteld terwijl we geen van alle ook nog maar 1 ritje gere- den hebben.
De BSA-club
Voor onderdelen bezoeken we regelma- tig beurzen. In Rosmalen kwamen we de stand van de BSA-club tegen. We werden erg hartelijk ontvangen door de men- sen achter de stand. En mede door hun enthousiasme, werden wij ook enthousi- ast en besloten we samen lid te worden. We hopen samen met jullie veel gezellige ritten te rijden en andere activiteiten van de club bij te wonen.
Dus hopelijk tot snel. Groetjes uit Gilze ■
BSA B33 blanco look
 komend seizoen
  Wiel opnieuw spaken
73


   7   8   9   10   11