Page 8 - PiledArms 3 2020
P. 8

 Wij uit Gils
zulle ons ff vurstèlle...
     Voorvork & Frame BSA M20
Op 18 jarige leeftijd begonnen ze met het rijden op wegracers. Enkele jaren later, iets ouder, grijzer maar overal ook wijzer, kroop het bloed toch weer waar het niet gaan kan. Bram deelde zijn idee met Roy, hij was van plan een BSA aan te schaffen, en ging op zoek. Hierna was Roy al heel snel om en zei: “Als gij zo’n ding kopt dan moet ik da ook”.
Nu bijna 1 jaar geleden vonden ze beide hun BSA.
De M20 van Roy
In april 2019 heeft Roy zijn BSA M20 uit 1953 aangeschaft. Dit was een echt “pro- ject”, de motor is inmiddels helemaal uit elkaar geweest. Momenteel is hij nog niet rijdend want beetje bij beetje wordt hij, helemaal naar eigen wens, terug opge- bouwd. Elk onderdeel is bekeken en over ieder detail is nagedacht.
Er moet nog wel het een en ander gebeu- ren maar de vaart zit er zeker in. Het doel is de motor vóór 14 juni klaar te hebben
Wij zijn 4 vrienden uit Gilze. Bram Olieslager (39), Roy Brouwers (39), Emil Wouters (36) en Patricia van der Maade (41). Bram en Roy zijn van jongs af aan al besmet met het oldtimer virus. Of het nu gaat om een brommer, motor of tractor: ze hebben allebei de voorliefde voor het rijden op / of sleutelen aan, al met de paplepel ingegoten gekregen.
 72

   6   7   8   9   10