Selecteer een pagina

Petitie tegen het weren van klassieke motorfietsen uit Duitse steden

Veel stadsbesturen in Europa willen de luchtkwaliteit in hun stad verbeteren. Daarom voeren ze verboden in voor het rijden met in hun ogen erg vervuilende voertuigen binnen bepaalde zones. Zo mogen oudere dieselauto’s nu al niet meer in Utrecht rijden. In Nederland zijn motorfietsen voorlopig uitgezonderd, maar het is een kwestie van tijd dat oudere motorfietsen ook uit stadscentra geweerd worden. In 2016 zijn motoren van vijftien jaar oud of ouder al niet meer welkom in Parijs.

Veel steden gebruiken de Euro4-norm voor personen- en bestelauto’s(opm.1) als grens. Alle voertuigen die daar niet aan voldoen zijn niet meer welkom. Omdat ze vinden dat deze norm wat lastig is te controleren hanteren ze daarom een gemakkelijker criterium: het bouwjaar. Dat is een vrij botte maatregel, want het houdt nauwelijks rekening met de werkelijke vervuiling.

Volgens Brussel en volgens wijlen ir. Rudolf Rijkeboer Eur ing. zijn (alle) motorfietsen in Europa slechts verantwoordelijk voor 2% van alle door wegvoertuigen gereden kilometers.

Eigenaren van klassieke motorfietsen zijn helemaal gedupeerd, want zij rijden nauwelijks. Voor hen zijn de bedoelde maatregelen helemaal zuur, want deze motoren dragen niet aanwijsbaar bij aan de luchtvervuiling.

In Duitsland wordt de dreiging serieus genomen en daar is men deze online petitie begonnen. Zo wil men de zaak onder de aandacht brengen in de Duitse Bundestag. Ook als Nederlander kun je de petitie tekenen. Er zijn in totaal 120.000 ondertekenaars nodig. De FEHAC roept de verenigingen op om dit bericht aan de leden te sturen zodat er massief steun wordt gegeven aan deze petitie. Duitsland is een grote speler in Europa en kan wel degelijk het verschil maken.

Opm1: Op dit moment is euro4 voor nieuwe motorfietsen nog steeds niet verplicht.