Selecteer een pagina
Europees Cultureel Erfgoedjaar
Misschien was het u nog niet opgevallen, maar 2018 is door de Europese Unie uitgeroepen totEuropees Cultureel Erfgoedjaar. Daarnaast is juist dit jaar is Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa, hoe mooi kan het zijn.
Aanleiding genoeg voor de FEHAC om heeft samen met MCN (Mobiele Collectie Nederland) bij het ministerie van OCW met succes te pleiten dat ook evenementen van het mobiele erfgoed mee kunnen doen aan dit erfgoed jaar.

Hoeder van Mobiel Erfgoed 
U kunt als hoeder van Mobiel erfgoed, heel eenvoudig met een door u of uw club georganiseerd evenement meedoen.
Daarvoor staat een formulier (klik hier voor het formulier) op de FEHAC website, waarmee u uw evenement kunt aanmelden. Wij spelen uw aanmelding door naar OCW en zij zetten uw evenement op de landelijke kalender. Als u zich heeft aangemeld, mag u het officiële erfgoed 2018 logo in uw communicatie gebruiken.

Waarom aanmelden 
We verwachten als FEHAC niet dat aanmelding van evenementen op de OCW-kalender u ineens heel veel meer bezoekers zal opleveren. Het belangrijkste effect van deze actie is om de erfgoedwereld te laten zien hoe omvangrijk het mobiel erfgoed is en hoeveel we bijdragen aan het openstellen van erfgoed.
En dat helpt ons weer in onze lobby voor het behoud van mobiel erfgoed.
Naar uw leden toe, kan meedoen met het erfgoedjaar helpen om te beseffen dat we met onze hobby waardevol nationaal erfgoed beheren en bewaren.

Een voorbeeld van een aangemeld evenement uit onze eigen sector vindt u hier.