Header
---

Veen-Weide toertocht 23 SEPTEMBER 2017 MET AANSLUITEND: VETERAAN TREFFEN WOERDEN

Op 23 september wordt weer de Veen-Weide Toertocht gereden. Graag wil ik je uitnodigen om de rit mee te rijden. We gaan een klein toertje maken langs de smalle rivieren en kanalen van het Zuid-Hollandse en Utrechtse landschap. We eindigen na een tochtje van ca 60 km in Woerden bij het Veteraan treffen. Om 10 uur staat de koffie klaar in café De Heul in Alphen aan den Rijn.


Om 11.00 vertrekken we. Het doel is om een uur of een- half twee in Woerden aan te komen. Als je dan nog zin heb kun je aan de door de organisatie van het Veteraan Treffen geregelde Kaasrit mee doen. Het Veteraan Treffen is het grootste evenement op klassieke en veteraan motor gebeuren in Nederland. Afgelopen jaar waren er 1500 deelnemende motoren, brommers en rijwielen met hulpmotor. Er is een grote onderdelen beurs, clubs- en merkenstands. Tevens is er ook nog ambiance met live muziek en eet- en drank tentjes. Dit alles midden in het leuke stadje Woerden op een
groot exercitie terrein. Kortom een leuk toerritje en een leuke invulling voor de rest van de zaterdagmiddag.

Graag tot dan.! Peter Kampf 0172 234129 petkam001@gmail.com

Let op ook dit jaar starten we weer in café de Heul, Oudshoornseweg 19, 2401 LA Alphen aan den Rijn Telefoon: 0172 472 263

---

23 september Nationaal Veteraan Treffen in Woerden

Elk jaar vindt op de laatste zaterdag van september op het Exercitieveld in Woerden tussen 9.00 en 17.00 uur het Nationaal Veteraan Treffen plaats. Al sinds 1990 een evenement van internationale allure, waar vele duizenden deelnemers en liefhebbers van klassieke twee- en driewielers op afkomen. Alleen al de vele deelnemende voertuigen vormen een waar openluchtmuseum!

Er is een onderdelenbeurs, de traditionele Kaasrit wordt verreden en er is een prijsuitreiking voor de meest unieke voertuigen. Daarnaast zijn er vele merkenclubs aanwezig, waaronder de Zundapp- en de Spartaclub, die wegens het 100-jarig bestaan van deze merken groots zullen uitpakken! Ook dit jaar is er weer een “blikvanger”. Ditmaal een Classic Speedway presentatie, m.m.v. Dutch Classic Speedway-Grasstrack Association. Voorts staat tijdens deze editie een veiling van unieke klassieke voertuigen op het programma. Uiteraard is bij dit alles ook aan de inwendige mens gedacht.

Wij hebben trouwens uw hulp nodig! We willen een beroep doen op de talloze bezoekers die de afgelopen jaren het evenement bezocht hebben. Dit heeft te maken met de steeds hogere kosten die het organiseren van een evenement als het Nationaal Veteraan Treffen met zich meebrengt. En… voor de “Vrienden” hebben we een verrassing in petto! Lees hierover meer op de speciale pagina: “Vrienden van het NVT”.

---

28-30 september flaeijelfeest in Nieuwehorne:
Het Festival van het Noorden, met toertocht op zaterdag voor motoren van voor 1965 met dit jaar speciale aandacht voor de BSA

Beste motorliefhebbers,                                                                

Dit jaar organiseren wij opnieuw op zaterdag 30 september as. een fantastische tourrit als onderdeel van het Flaijelfeest in Nieuwehorne.

Wij nodigen u hierbij van harte uit om deel te nemen aan deze rit.

U kunt zich vóór 22september as. opgeven op onze website : http://www.flaeijel.frl/deelname-oude-motorenbromfietsen/

Kunt u dit zelf niet vraag dan een familielid of vriend/bekende om u te helpen, dat scheelt ons veel werk.

Kun u echt niet via de website inschrijven dan kun u bellen of mailen met:

Maarten van Kranenburg

W.A. Nijenhuisweg 11
8455 JS Katlijk
Telefoon: 0513-542541
Mobiel: 06-53167338
Email: m.vkranenburg@upcmail.nl

Op de website vragen wij naast uw gegevens informatie over uw motor zoals merk, type, bouwjaar. Ook als u wat bijzonderheden kunt vertellen over uw motorfiets dan kunt u dat kwijt op het aanmeldingsformulier.

Na registratie ontvangt u van ons een polsbandje, dit is uw entreebewijs.

Hoogtepunt dit jaar is het merk BSA  en daarnaast loopt het thema ‘Geluid’ op het Flaijelfeest. De commissie oude motoren doet mee met dit thema middels een geluidsfragment van een motorfiets. Het is de bedoeling dat u op basis van dit geluid het merk en type van de motor raadt.

http://www.flaeijel.frl/boerenoptocht/oldtimers/ 

Wij zien u graag op ons feest!

Commissie oude Motoren
Oene Jonker
Rik Visser
Maarten van Kranenburg