Selecteer een pagina

FIVA World motorcycle rally

FIVA, de wereldorganisatie voor oldtimers, organiseert van 22 tot 26 juni 2016 weer de FIVA World Motorcycle rally, deze keer in een mooi gebied in Tsjechië. Deze rally is er voor motorfietsen van 30 jaar en ouder. De verzamelplaats is Dvur Králové, waar voldoende plaats is gereserveerd in hotels en een camping. Deze plaats ligt in een mooi, landelijk gebied ca 150 km ten noordoosten van Praag.

De aankomst is op woensdag 22 juni. In de drie volgende dagen is een gezamenlijke rit georganiseerd langs een mooie route in de omgeving. Op vrijdag 25 juni kunt u meedoen aan een gezellig feest. Tijdens de rit is er genoeg gelegenheid voor een bezoek aan bezienswaardigheden zoals een museum en een kasteel. Er gaan ook enkele reparatie- en pechauto’s mee om gestrande motorfietsen te repareren of mee terug te nemen.

De inschrijving sluit officieel op 15 maart, maar inschrijvingen die voor eind maart binnenkomen zijn ook nog welkom. 

De motorfietsen worden tijdens de rally onderverdeeld in de volgende FIVA-categorieën: 

C  Vintage (1919 – 1930)
D  Post Vintage (1931 – 1945)
E  Post War (1946 – 1960)
F (1961 – 1970)
G (1971 – 1980)

In de inschrijving staat dat er een FIVA ID kaart nodig is of een andere manier om aan te tonen dat de motorfiets origineel is. Aangezien deze kaart in Nederland niet of nauwelijks gebruikt wordt kunt u daar aangeven ‘ID in progress’. De kosten zijn 12.000 Tsjechische Kronen voor deelname met hotelovernachting en 10.000 TK voor overnachting op de camping. Dit komt neer op ca € 445 en € 370. Daarvoor krijgt u naast deelname en vier nachten accommodatie met ontbijt (ook voor de campinggasten) het welkomstdrankje en banket, een diner op de drie daaropvolgende dagen, het afscheidsfeest, een bezoek aan de plaatselijke dierentuin, beveiligde en overdekte parkeergelegenheid voor de motorfietsen, reparatieservice, vervoer van en naar het hotel, plakette en een poloshirt.

 De website van het evenement is: http://fivamotorally.vcc.cz/

Bezoek ook eens onze website: fehac.nl